Landskamp Sverige – Norge

Landskamp Sverige - Norge

Landskamp Sverige – Norge på selve nasjonaldagen til Sverige 6. juni ble spilt over 41 bord. 4 runder med 10 min per spiller per parti etter et slags Scheveningen-oppsett. Det norske laget hadde et vesentlig høyere ratingsnitt, derfor var det ikke så stor spenning knyttet til hvem som skulle vinne sammenlagt. Matchen ble streamet på Twitch med Sara Marie Bjørkly og Deniz Arman som kommentatorer. NSF sin turneringsplattform SpillSjakk ble benyttet til arrangementet. Se alle partiene runde for runde: runde 1runde 2runde 3runde 4 Les også om arrangementet på sjakk.no

Aleksander Lindbol – Thomas Franzen 1 – 0

Aleksander Lindbol har nettopp spilt 21. Rxd5 hvorpå Thomas Franzen fortsatte med 21… Qxe2. Her hadde svart imidlertid et bedre trekk. Forsøk å vinn som hvit direkte i nettleseren!

Tore Langmyhr – Bengt Wihlborn 1/2 – 1/2

Remis ved trekkgjentakelse etter 45. Kh2. Det kan godt hende at tiden gjorde at det ikke var mulig å vinne partiet. Her får du anledning til å spille ferdig partiet for hvit med god betenkningstid.

Max Moe Pedersen – Matija Sakic 1 – 0

Hvit står selvsagt til klar vinst i diagramstillingen og avsluttet partiet i få trekk. Ser du hvordan hvit enten vinner dronningen eller avslutter med matt i 4 trekk?

Victor Muntean – Sigve Hølleland 0 – 1

Noen av trekkene i partiet bar veldig preg av den korte betenkningstiden. Sigve Hølleland vant partiet, men i diagramstillingen er det mulig for hvit å holde remis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.